April 23, 2014, 12:30:26 PM

News : LinuxSolved.com Linux Help Community Forum..


Author Topic: Configuring Squid Proxy server & Transparent Proxy  (Read 158736 times)

Offline tomamodi

  • Linux Learner
  • ***
  • Posts: 78
Configuring Squid Proxy server & Transparent Proxy
« Reply #60 on: August 09, 2004, 06:19:53 AM »
dear  i think before forums is for new if understand all really not necessery to see any step by step
but i tried nearly 20 forums and every step by step i tried ten ten times but failed to succed  then reinstall the oprating system
again i reinstall and try some new
i think all writen step by step are for experts
so i can not take benifet of

I my self electronics expert in still camera,s

specially yashica  mf2 and yashica electro35   mamiya rb67 haselbeld

i wrote some step by step for my students that step by step are work even with closed eyes   with  more then 500 parts to dismental and re join all
but here i saw all step by step stop in some place so i think this all are waist of time for bigner like me is better to go through books
so there is no step by step who take you to run your cache i tried more then twenty i like the best is at  bigpond    and he also not explain that did his cache work with one nic or two did  work in lan or it should be connected to router direct or to hub with other client pc
even i buy ready to use step by step docomentation for $100  
regret

Offline Ricky

  • LST CareTaker
  • Specially Skilled
  • *****
  • Posts: 2378
Configuring Squid Proxy server & Transparent Proxy
« Reply #61 on: August 09, 2004, 07:19:21 AM »
Quote from: "tomamodi"
dear ricky
nothing works when i reach cd /ets/squid

[root@modi squid-2.4.STABLE6]# cd /etc/squid
bash: cd: /etc/squid: No such file or directory

i think that all i done just nothing i write every command and put on diffrent forums

and when i go throug no result
so i put here too that is this ok
and get your confirmation before proccess
i think you didnt read all that commands
please read again and give me advice if you can
Back to top    
       
tomamodi
Awared



Joined: 25 May 2004
Posts: 15

   
Posted: Mon Aug 09, 2004 4:05 am    Post subject: tomamodi    
HI
Tomamodi
I now all your commands are wrong they didnt take you to
cd /etc/squid
but you say you want to follow only advice from RICKY so ignore to say any thing
And ricky advice you to read CHOWN & CHMOD when you read and understand then you will be advised to read about directries if that finnished
Then you didnt need any forum help

Your self you can do every thing


OK BYE
Back to top    
       
tomamodi
Awared



Joined: 25 May 2004
Posts: 15

   
Posted: Mon Aug 09, 2004 6:19 am    Post subject:    
dear i think before forums is for new if understand all really not necessery to see any step by step
but i tried nearly 20 forums and every step by step i tried ten ten times but failed to succed then reinstall the oprating system
again i reinstall and try some new
i think all writen step by step are for experts
so i can not take benifet of

I my self electronics expert in still camera,s

specially yashica mf2 and yashica electro35 mamiya rb67 haselbeld

i wrote some step by step for my students that step by step are work even with closed eyes with more then 500 parts to dismental and re join all
but here i saw all step by step stop in some place so i think this all are waist of time for bigner like me is better to go through books
so there is no step by step who take you to run your cache i tried more then twenty i like the best is at bigpond and he also not explain that did his cache work with one nic or two did work in lan or it should be connected to router direct or to hub with other client pc
even i buy ready to use step by step docomentation for $100

Hmm...

Well what is all above ?
What you feel is right .. btw.. first of all you should know that when you install squid from rpm then every config file of squid goes to /etc/squid but when you install it from source it from package tar.gz then mostly it goes to /usr/local/squid

!!!

yes you are the only one who can decided wht to do or wht not !!! basically tutorials are written so that anyone can get help, either it is newbie or expert !! but make sure you also use your own stuff.. and yes you also grab new things.. This tutorial is about squid not about Linux at whole so the things which are GNU/linux OS related common task are not taught here, just told to do !!

Anyway.. be calm and energytic !!!
@your LAN Setup

Simply make a box proxy server, put Ip of your router as gateway in that and configure your other LAN machines to use squid proxy by putting squid machine's address and port in their browser.

Offline tomamodi

  • Linux Learner
  • ***
  • Posts: 78
Configuring Squid Proxy server & Transparent Proxy
« Reply #62 on: August 09, 2004, 12:14:04 PM »
now not in age of learning doing is just need of time
so i want help from experts not to advised for learn  brain in 60s is not for learning  just need the way to follow and complete the project

this is what i am trying from more then a year but failed in end every one advise to read  :shock:

the rules will not change if you make your cache and run
 your router ip is 10.0.0.1
 and my "  "    is  10.0.0.2

what diffrence only of to change 2 insted of one not the chowns chmod or directories

i give all here is this right you say ok i go through and end up at  directory not fined

so if really you want help me give me full documentation this howto are good for experts

i dont need learn linux i want just run cache in lan
that it take req from 24 clinet and check if have stored give if not it turn the req to router for and cach  for next  


my line is dsl 256k
user name is modi@platinum.com
password is  2233456
proxy 212.162.130.80:port 8080
router address 192.168.8.1
dns 212.162.130.79 prim
dns sec 212.162.130.34

system scatche

modem/router  -------------hub 25       one of is redhat ip 192.168.8.22
subnet 255.255.255.0

redhat 9 installed default workstation

so do you help me to give some  i go through and put the cache in linux box
here i tried but didnt fined the ready to use  cache
i am agree to pay for the work also but dont want to lost between directories   chown chmod :x

i want same way like   "squid bigpond" but that is server i dont now how i connect direct and how configure two nic
so want with one nic only
 :?

Offline Ricky

  • LST CareTaker
  • Specially Skilled
  • *****
  • Posts: 2378
Configuring Squid Proxy server & Transparent Proxy
« Reply #63 on: August 09, 2004, 12:54:05 PM »
@tomamondi

Ok don't get confused ..  be calm .. I can understand wht is the problem.. you are just confused nothing else.. ok I will help as I am doing always..   so don't worry !!!

I will talk to u with PM. . :)

Offline tomamodi

  • Linux Learner
  • ***
  • Posts: 78
Configuring Squid Proxy server & Transparent Proxy
« Reply #64 on: August 10, 2004, 04:46:57 AM »
thanks RICKY
 i am frusturated and mad about all i tried so many places to get help and ended with nothing
thank you very much
every thing is eassy with one who is expert in
so just need only to guid in right direction
THANK YOU AGAIN
AS I WROTE THAT I BUY THE SETUP FROM NETWORKSOLUTIONS
THEY SEND ME A FULLISH DOWN LOAD
I WILL POST IT HERE JUST FOR NO ONE FOOLED AND PAY $100
FOR THAT AGAIN

Offline Ricky

  • LST CareTaker
  • Specially Skilled
  • *****
  • Posts: 2378
Configuring Squid Proxy server & Transparent Proxy
« Reply #65 on: August 10, 2004, 01:01:05 PM »
well.. you can't put the stuff you baught from them over here as that would be not good !! :)

Offline tomamodi

  • Linux Learner
  • ***
  • Posts: 78
hello ricky i think done
« Reply #66 on: August 11, 2004, 12:06:45 PM »
2004/08/11 04:56:06| Process ID 3611
2004/08/11 04:56:06| With 1024 file descriptors available
2004/08/11 04:56:06| Performing DNS Tests...
2004/08/11 04:56:06| Successful DNS name lookup tests...
2004/08/11 04:56:06| DNS Socket created on FD 4
2004/08/11 04:56:06| Adding nameserver 212.26.70.62 from /etc/resolv.conf
2004/08/11 04:56:06| Adding nameserver 212.26.70.10 from /etc/resolv.conf
2004/08/11 04:56:06| Unlinkd pipe opened on FD 9
2004/08/11 04:56:06| Swap maxSize 2097152 KB, estimated 161319 objects
2004/08/11 04:56:06| Target number of buckets: 8065
2004/08/11 04:56:06| Using 8192 Store buckets
2004/08/11 04:56:06| Max Mem  size: 16384 KB
2004/08/11 04:56:06| Max Swap size: 2097152 KB
2004/08/11 04:56:06| Store logging disabled
2004/08/11 04:56:06| Rebuilding storage in /cache (CLEAN)
2004/08/11 04:56:06| Using Least Load store dir selection
2004/08/11 04:56:06| Set Current Directory to /cache
2004/08/11 04:56:06| Loaded Icons.
2004/08/11 04:56:07| Accepting HTTP connections at 0.0.0.0, port 3128, FD 8.
2004/08/11 04:56:07| Accepting ICP messages at 0.0.0.0, port 3130, FD 10.
2004/08/11 04:56:07| Accepting SNMP messages on port 3401, FD 11.
2004/08/11 04:56:07| WCCP Disabled.
2004/08/11 04:56:07| Ready to serve requests.

RICKY     here i am    DONE up to here

Offline Ricky

  • LST CareTaker
  • Specially Skilled
  • *****
  • Posts: 2378
Configuring Squid Proxy server & Transparent Proxy
« Reply #67 on: August 11, 2004, 12:32:13 PM »
So now your Proxy is configured and running !!

Now first check that are you able to browse on squid box itself or not, I mean if your linux box is properly configured for internet or not !! if you are able to browse  then you have to configure your clients to use proxy ...

So wht I mean that internet should be connected to linux box then your clients will connect through this linux box to internet using proxy !

Now in your client's browser put ip address of squid box and port 3128 as you are using default port and you should be able to use internet on your  clients. :)

Offline tomamodi

  • Linux Learner
  • ***
  • Posts: 78
squid
« Reply #68 on: August 11, 2004, 07:23:28 PM »
yes i try that but unable to brows from client i give proxy 10.0.0.22:3128

then i see in log there is req from other computer reach there but from squid it didnt come back i  also make file as you explain  for  rc.nat

next will be hope finish tommorow

thankyou again for your kind help

Offline tomamodi

  • Linux Learner
  • ***
  • Posts: 78
Configuring Squid Proxy server & Transparent Proxy
« Reply #69 on: August 12, 2004, 05:59:25 AM »
this is access.log
1092209245.518  52560 10.0.0.12 TCP_MISS/000 0 GET http://www.37.com/ - NONE/- -1092209283.818   2021 10.0.0.12 TCP_MISS/000 0 GET http://www.37.com/ - NONE/- -1092211893.560 115010 10.0.0.12 TCP_MISS/000 0 GET http://www.37.com/ - NONE/- -

Offline Ricky

  • LST CareTaker
  • Specially Skilled
  • *****
  • Posts: 2378
Configuring Squid Proxy server & Transparent Proxy
« Reply #70 on: August 12, 2004, 11:18:55 AM »
This means that proxy is fine but your proxy box is not connected to internet . First make sure that proxy box is properly connected to internet ie. you can surf net on it as it is your server to internet to other clients.

Offline tomamodi

  • Linux Learner
  • ***
  • Posts: 78
squid proxy transparent
« Reply #71 on: August 15, 2004, 03:59:43 AM »
Dear RICKY

As
Advised
1) squid installed configured
2)NAT  completed with both  instruction

squid box ip 10.0.0.22

client proxy  10.0.0.22:3128
reciving direct from parent  not cached

all are tcp_miss there is no tcp _hit

last few lines for view

1092455722.428   1469 10.0.0.14 TCP_MISS/200 1504 GET http://www.google.com/ - FIRST_UP_PARENT/212.26.70.36 text/html
1092455723.033    604 10.0.0.14 TCP_CLIENT_REFRESH_MISS/304 219 GET http://www.google.com/logos/summer2004_opening.gif - FIRST_UP_PARENT/212.26.70.36 text/html
1092455743.584   1964 10.0.0.14 TCP_MISS/302 618 GET http://www.gogle.com/ - FIRST_UP_PARENT/212.26.70.36 text/html
1092455744.236    647 10.0.0.14 TCP_MISS/200 1504 GET http://www.google.com/ - FIRST_UP_PARENT/212.26.70.36 text/html

first this then
unable to login   linuxsolve.com           hotmail.com    yahoo.com
Thanks for  help

Offline tomamodi

  • Linux Learner
  • ***
  • Posts: 78
about reconfiguring squid.conf
« Reply #72 on: August 18, 2004, 09:43:04 AM »
Dear Ricky
please clear one thing
every time i change the sqid.conf  i just restart the pc and nothing else is this aright way or necessery to give -k reconfigure
THANKS

Offline Ricky

  • LST CareTaker
  • Specially Skilled
  • *****
  • Posts: 2378
Configuring Squid Proxy server & Transparent Proxy
« Reply #73 on: August 18, 2004, 11:24:07 AM »
Well you don't need to restart .. better use -k reconfigure !!

Offline Ricky

  • LST CareTaker
  • Specially Skilled
  • *****
  • Posts: 2378
Configuring Squid Proxy server & Transparent Proxy
« Reply #74 on: August 18, 2004, 11:24:43 AM »
or you can restart squid..

-k restart