May 27, 2022, 07:20:55 PM

News : LinuxSolved.com Linux Help Community Forum..


Author Topic: LAN configuration  (Read 7023 times)

Offline netlovers

  • Linux Noob !
  • *
  • Posts: 7
LAN configuration
« on: May 08, 2005, 09:26:05 PM »
i have installed redhat linux 9 in my computer and i connect to internat through LAN but i m unable to configure LAN network setting  my network administrator uses domain and i have domain user id and password so can anybody tell me network configuration in linux.

Offline gauravbajaj

  • LST CareTaker
  • Experienced
  • *****
  • Posts: 658
LAN configuration
« Reply #1 on: May 09, 2005, 04:25:22 AM »
First of all tel me about , r u using proxy server????
If yes is it a Linux or in Windows?
If u r using a proxy server....., Just check ur ip-address using
#ifconfig
if it shows ip.., then it means u r connected to LAN, if not then u have 2 configure it.
just give ip-address of ur PROXY SERVER IN MOZILLA BROWSER SETTINGS..
After that ur internet will work

Enjoy
Guarav

Offline netlovers

  • Linux Noob !
  • *
  • Posts: 7
i use proxy server.
« Reply #2 on: May 09, 2005, 10:23:37 AM »
ya i use proxy server and my network server is in windows.
i have already entered server proxy in mozilla browser but mozilla is giving error of proxy authentication required because i use user id and password for internet access from proxy server can u tell me where i can enter my domain user id and password.

Offline gauravbajaj

  • LST CareTaker
  • Experienced
  • *****
  • Posts: 658
LAN configuration
« Reply #3 on: May 09, 2005, 11:00:38 AM »
ok
go to
panel->Preferences->network proxy
select manual proxy configration
then give ip-address of ur Proxy-server & corresponding port
After that
click on details->Use authentication
then give username & password there

I think it will work after that
Enjoy
Guarav

Offline netlovers

  • Linux Noob !
  • *
  • Posts: 7
it is still not working.
« Reply #4 on: May 10, 2005, 12:11:37 PM »
hi
it is still not working i have entered my domain user id and password in network proxy but when i m opening my mozilla browser it is giving error of proxy authentication required.

Offline dragoncity99

  • LST CareTaker
  • Experienced
  • *****
  • Posts: 551
LAN configuration
« Reply #5 on: May 11, 2005, 04:58:07 AM »
Gaurav,
 
    I think he want to check on the squid.conf where the authentication option is enabled.

Users must be added to the squid login by using  htpasswd?

Offline gauravbajaj

  • LST CareTaker
  • Experienced
  • *****
  • Posts: 658
LAN configuration
« Reply #6 on: May 11, 2005, 06:56:04 AM »
Hi dragoncity....
He told already that he is using Windows Proxy server .........not linux.. , So acc to me httpasswd is command used to ADD NCSA users not Windowzz.........

What u thinks?

Gaurav