December 12, 2017, 02:08:13 PM

News : LinuxSolved.com Linux Help Community Forum..


Author Topic: squid problem  (Read 12354 times)

Offline Ricky

  • LST CareTaker
  • Specially Skilled
  • *****
  • Posts: 2381
squid problem
« Reply #15 on: December 09, 2003, 10:00:28 AM »
where u will send ..  send me PM...

That's usual..

Offline majid_mah

  • Linux Noob !
  • *
  • Posts: 18
squid problem
« Reply #16 on: December 10, 2003, 01:32:31 PM »
hi
here is my cache.log code.
Is squid speed depended to resolv.conf file ?
Code: [Select]
2003/12/10 16:57:18| Starting Squid Cache version 2.5.STABLE1 for i386-redhat-linux-gnu...
2003/12/10 16:57:18| Process ID 3622
2003/12/10 16:57:18| With 1024 file descriptors available
2003/12/10 16:57:18| DNS Socket created at 0.0.0.0, port 32776, FD 5
2003/12/10 16:57:18| Adding nameserver 192.168.1.1 from squid.conf
2003/12/10 16:57:18| Adding nameserver 192.9.9.3 from squid.conf
2003/12/10 16:57:18| Unlinkd pipe opened on FD 10
2003/12/10 16:57:18| Swap maxSize 1024000 KB, estimated 78769 objects
2003/12/10 16:57:18| Target number of buckets: 3938
2003/12/10 16:57:18| Using 8192 Store buckets
2003/12/10 16:57:18| Max Mem  size: 131072 KB
2003/12/10 16:57:18| Max Swap size: 1024000 KB
2003/12/10 16:57:18| Rebuilding storage in /var/spool/squid (CLEAN)
2003/12/10 16:57:18| Using Least Load store dir selection
2003/12/10 16:57:18| Set Current Directory to /var/spool/squid
2003/12/10 16:57:18| Loaded Icons.
2003/12/10 16:57:18| Accepting HTTP connections at 192.168.1.1, port 3128, FD 12.
2003/12/10 16:57:18| Accepting ICP messages at 0.0.0.0, port 192, FD 13.
2003/12/10 16:57:18| WCCP Disabled.
2003/12/10 16:57:18| Ready to serve requests.
2003/12/10 16:57:18| Done reading /var/spool/squid swaplog (13 entries)
2003/12/10 16:57:18| Finished rebuilding storage from disk.
2003/12/10 16:57:18|        13 Entries scanned
2003/12/10 16:57:18|         0 Invalid entries.
2003/12/10 16:57:18|         0 With invalid flags.
2003/12/10 16:57:18|        13 Objects loaded.
2003/12/10 16:57:18|         0 Objects expired.
2003/12/10 16:57:18|         0 Objects cancelled.
2003/12/10 16:57:18|         0 Duplicate URLs purged.
2003/12/10 16:57:18|         0 Swapfile clashes avoided.
2003/12/10 16:57:18|   Took 0.3 seconds (  46.3 objects/sec).
2003/12/10 16:57:18| Beginning Validation Procedure
2003/12/10 16:57:18|   Completed Validation Procedure
2003/12/10 16:57:18|   Validated 13 Entries
2003/12/10 16:57:18|   store_swap_size = 88k
2003/12/10 16:57:19| storeLateRelease: released 0 objects

Offline Ricky

  • LST CareTaker
  • Specially Skilled
  • *****
  • Posts: 2381
squid problem
« Reply #17 on: December 10, 2003, 02:05:41 PM »
What type of connection you are having .. ??

Well here wht i am seeing that your cache is not working at all.  As i has asked you earlier . have you initialized the cache before running squid for first time ??

Well..  I think you have not yet updated your squid.conf which i have given you earlier.. ie. you modified squid.conf

I think i have got your problem.. change your following line in squid.conf
Code: [Select]
http_port 192.168.1.1:3128 to
Code: [Select]
http_port 3128
also send me your current squid.conf to my pm

Offline majid_mah

  • Linux Noob !
  • *
  • Posts: 18
squid problem
« Reply #18 on: December 11, 2003, 05:09:03 AM »
I want my clients have the same bandwidth .
and if one user is going to download alot of thing he only use  his bandwidth
(I have 512Kb receive and 128Kb send , and i have 80 computers for my lan,
then i want all computers have the same bandwidth and some time some of them have more bandwidth than another)
how can i do this?
best regards

Offline Ricky

  • LST CareTaker
  • Specially Skilled
  • *****
  • Posts: 2381
squid problem
« Reply #19 on: December 11, 2003, 05:27:28 AM »
Well first you need to have your proxy running properly.. then you can later use delay pools to control other stuff on LAN..

Well if you get your proxy optimized at its best you will experience as you are having 1 mbps or faster connection...

Offline majid_mah

  • Linux Noob !
  • *
  • Posts: 18
squid problem
« Reply #20 on: December 12, 2003, 06:45:35 AM »
hi Ricky
did you get my pm ?

I have done the http proxy but i want to know how can i make transparent proxy for it so client do not have to set their browsers for proxy. and they can use other applications like . msn msoutlook etc for them.
I used this code :
Code: [Select]
iptables -t nat -A PREROUTING -i eth0 -p tcp --dport 80 -j REDIRECT --to-port 3128
but i can not  brows any page without proxy seeting
and how can i use delay pools ?
best regards.

Offline Ricky

  • LST CareTaker
  • Specially Skilled
  • *****
  • Posts: 2381
squid problem
« Reply #21 on: December 12, 2003, 11:05:34 AM »
Well i have already answered the question about setting up transparency .. see other threads about squid proxy..

Offline majid_mah

  • Linux Noob !
  • *
  • Posts: 18
squid problem
« Reply #22 on: December 13, 2003, 04:54:57 PM »
hi
when i add this code
Code: [Select]
route add -net 217.219.1.0 netmask 255.255.255.0 gw X.X.X.X
to my rc.local file , after that with set proxy and without set proxy in client's browser i can brows page ,also if i set wrong ip with wrong port for client's browser i can brows page too !!!
i think client's browser don't use proxy .
without rout add command in rc.local file my clients can not brows any thing and my proxy work well.
what is my problem .
best regards.

Offline Ricky

  • LST CareTaker
  • Specially Skilled
  • *****
  • Posts: 2381
squid problem
« Reply #23 on: December 14, 2003, 01:17:11 PM »
by using route you are simply using NAT so no transparent proxy. here..

What is transparent proxy.. It means clients sends request to the server instead of sending it to proxy derectly but the server redirect them to proxy.. so here we use NAT+proxy = Transparent proxy..

give a look to this thread... http://www.linuxsolved.com/forums/viewtopic.php?t=86

Offline majid_mah

  • Linux Noob !
  • *
  • Posts: 18
squid problem
« Reply #24 on: December 14, 2003, 01:30:53 PM »
hi Ricky
If your idia is that my proxy and cache is working well , why client can brows page that i deny in squid.conf. ( in server i can not brows deny site )
how can i use route add and clients can not brows deny page in squid.conf
best regards

Offline Ricky

  • LST CareTaker
  • Specially Skilled
  • *****
  • Posts: 2381
squid problem
« Reply #25 on: December 14, 2003, 05:52:07 PM »
well you are confusing..  as far as i m getting from your available cache.log . your squid is not working or using its cache..
Also you have not sent me your current cache.log (last few lines )as well as your squid.conf .

Well now usage of iptables are better.. they are more versatile ... have you not seen the thread about setting up transparent proxy.. i have given the link..

Offline majid_mah

  • Linux Noob !
  • *
  • Posts: 18
squid problem
« Reply #26 on: December 15, 2003, 04:23:16 AM »
hi Ricky
evry thing is working well.
I am going to write squid.conf and rc.local for you.
tnx for evry thing

Offline dalek

  • LST CareTaker
  • Crescent
  • *****
  • Posts: 241
squid problem
« Reply #27 on: December 15, 2003, 04:27:04 AM »
That will be nice.  It will help others to set theirs up too.

Later

Yes, I have been hiding.  I have been sick with the "nasty" flu.  I'm thinking about going to the Dr. now.

 :cry:  :cry:  :cry:

 :D

Offline Makensin

  • New Member
  • Posts: 2
squid problem
« Reply #28 on: January 27, 2004, 07:27:25 PM »
How can I clean my squid cache to start  with a clean cache?

Offline Ricky

  • LST CareTaker
  • Specially Skilled
  • *****
  • Posts: 2381
squid problem
« Reply #29 on: January 28, 2004, 01:40:59 PM »
Hi.. I just don't remember that wht is exact word to do it.. It should like..
Code: [Select]
/usr/local/squid/sbin/squid -k ????? Well u can do another  thing..
that is empty your cache directory and again initialize the cache using
Code: [Select]
/usr/local/squid/sbin/squid -z