December 15, 2017, 11:24:27 PM

News : LinuxSolved.com Linux Help Community Forum..


Author Topic: tata indicom phone to connect internet act as modem in linux  (Read 14669 times)

taraj

  • Guest
tata indicom phone to connect internet act as modem in linux
« on: August 19, 2004, 12:35:01 PM »
Hi..
Can any one tell me how i can use tata indicom phones to use internet ?

I have LG 340E LSP


Having tata indicom connection.

Offline rathodavinash

  • Linux Noob !
  • *
  • Posts: 10
tata indicom for internet
« Reply #1 on: August 28, 2004, 04:47:47 PM »
hi

this is how i get on the net on my PCQ2004 using tata wireless phone(LG 340E)

   http://geocities.com/avinashbrathod/linux

i hope this solves ur problem    :wink:

Offline Ricky

  • LST CareTaker
  • Specially Skilled
  • *****
  • Posts: 2381
tata indicom phone to connect internet act as modem in linux
« Reply #2 on: August 29, 2004, 05:46:39 AM »
That is very small piece of Code..  then avinash why don't you post it over here ;)

Offline rathodavinash

  • Linux Noob !
  • *
  • Posts: 10
Connect to tata indicom
« Reply #3 on: November 29, 2004, 10:40:30 PM »
hi

i have updated my page on how to connect to internet using Tata indicom wireless

www.geocities.com/avinashbrathod/linux


For all those who were unable to connect using my scripts ,  this time  it will surely connect

And if it does plz  send me a mail
at  :   avinashrathod@gmail.com

Bye

Offline naveenrules

  • Linux Noob !
  • *
  • Posts: 5
help me
« Reply #4 on: January 22, 2005, 05:32:47 PM »
:? actually i am very new to linux(donno anything anything) i downloaded these files and it worked but i dont now how to surf(stupid me).when i type www.google.com i get cannot find google.com immediately.

Offline Ricky

  • LST CareTaker
  • Specially Skilled
  • *****
  • Posts: 2381
tata indicom phone to connect internet act as modem in linux
« Reply #5 on: January 23, 2005, 08:31:55 AM »
are you sure you are connected ?
to check that simply at console type
Code: [Select]
ifconfigif it gives you info about ppp0 then you are connected. If not they you are not.

In case you are connected then you may have to specify dns server in /etc/resolv.conf !

add dns servers of reliance.. as
Code: [Select]
nameserver   xxx.xxx.xxx.xxx

here xxx.xxx.xxx.xxx is the ip of reliance server which you have to find.. I had also found that and posted somewhere in forum. look out if you can find.

Offline h4ck3r

  • Linux Noob !
  • *
  • Posts: 14
    • http://www.hnc3k.tk
tata indicom phone to connect internet act as modem in linux
« Reply #6 on: June 19, 2005, 09:01:49 PM »
I have config'ed tata fone (walky) for internet, and while dialing I get this message in the log file for debug window.
Code: [Select]

======================================
O
NO CARRIER
K

ATM1L1
OK

ATX3
OK

ATDT*777#

======================================


Tell me where I have gone wrong.(I get to see NO CARRIER at the dialing utility) here dialing util is "kppp"

Or should I use wvdial. Iam using knoppix hd install.

Offline rathodavinash

  • Linux Noob !
  • *
  • Posts: 10
hi kpp did not work
« Reply #7 on: June 22, 2005, 07:50:41 AM »
i tried a lot to connect thru kppp
but it did not.

Offline h4ck3r

  • Linux Noob !
  • *
  • Posts: 14
    • http://www.hnc3k.tk
tata indicom phone to connect internet act as modem in linux
« Reply #8 on: June 22, 2005, 12:42:39 PM »
I have connected through knoppix using wvdial.

Offline qadir

  • New Member
  • Posts: 1
qconnect
« Reply #9 on: March 23, 2006, 12:40:19 PM »
I've written a small utility using which I can connect to Tata, Reliance should also work provided that the number to be called is #777.

Let me know if it works or not.

You can download from http://rapidshare.de/files/16213017/qconnect.html

Offline gauravbajaj

  • LST CareTaker
  • Experienced
  • *****
  • Posts: 658
tata indicom phone to connect internet act as modem in linux
« Reply #10 on: March 24, 2006, 05:46:35 AM »
Hi
This is not a big issue, I have connected with this ph previously many times..
I know what u r missing...

Okk after Connected to internet .. Check ur ip-address..., If it gets ip-address automatically it means that u r connected...

& plzz make entry in /etc/resolv.conf file of ur DNS servers manually.......
as In this Connection there is a problem that it cant make entry in /etc/resolv.cnf file...

& if u dont know ur DNS addresses then go to windows & check the DNS addresses there, as when u conncted to windowz using this phone.. it takes DNS addresses automatically but in Linux it cant....
So after saw ur DNS addresses entries in Windowz make it in Linux
in /etc/resolv.conf file(THIS IS THE STEP U MISSED I THINK)

After that ur Internet will work....

Enjoy

Gaurav