September 15, 2019, 08:32:33 PM

News : LinuxSolved.com Linux Help Community Forum..


Author Topic: transparant proxy problem.  (Read 3176 times)

Offline dadi

  • New Member
  • Posts: 2
transparant proxy problem.
« on: April 07, 2004, 06:49:22 AM »
Helo everyone..

I'm newbie ..  but really need the easiest step by step help to configure my linux box...

I'm trying to share my internet connection from my RH9 and got some problem, if I set the client to use proxy in squid (3128) everything just fine, unfortunately I have some problem useing ICQ, MSN etc to run. So far I beleive that the connection is working, right ? now the question is ;

1. Is there an easiest way to redirect all request to squid without defining the proxy address in the client?, I've tried to follow the step by step "internet sharing in Linux" in Tutorials and How To's category but it doesn't work.. can someone help me with this...
2. Is there a way I can check the connection is working properly or not from the server ?

thanks.

Offline Ricky

  • LST CareTaker
  • Specially Skilled
  • *****
  • Posts: 2381
transparant proxy problem.
« Reply #1 on: April 07, 2004, 08:53:53 AM »
well well well :)
All the questions you have asked are already answered.. b'coz they are already asked so i have a tutorial.. Squid proxy transparent configuration If you read that clearly and with patience then u will find all of ur answers.. :)
still unable to find than ask again that where u get stucked..

Offline dadi

  • New Member
  • Posts: 2
transparant proxy problem.
« Reply #2 on: April 13, 2004, 04:34:04 AM »
well thanks Ricky...

Now I'm getting closer to what I'm looking for (well, I think..)
We have 2 branch offices here, the first one use a dial-up for internet and the other one use a WAVE LAN... now this is what I've got ;

Everything works fine on the machine with dial-up connection..  every client can surf smoothly through squid.. I use this code to redirect all request ;

iptables -A PREROUTING -t nat -i eth0 -p tcp --dport 80 -j REDIRECT --to-port 3128


when I was sure everything works I try the same way in the other machine (the one which has a WAVE LAN connection) but it does't work...  the squid is working.. I set the same squid.conf and the codes for transparent proxy..

bye the way it's fine if I just let the clients surf without squid...

did I missed something ??? or is the code should be different for WAVE LAN ??? if yes, please can you let me know how it supposed to be.

I've tried many things.. but still I can't make the clients go through the squid.



[/code]
Code: [Select]
Code: [Select]
Code: [Select]