December 15, 2017, 09:46:51 PM

News : LinuxSolved.com Linux Help Community Forum..


Author Topic: ungrab-winmodem missing...  (Read 2264 times)

Offline akashyak

  • Tux Awared
  • **
  • Posts: 44
ungrab-winmodem missing...
« on: December 02, 2007, 01:46:10 PM »
Hey people note ..

ungrab-winmodem.ko, that is essential in the process of setting up a PCI modem driver, is missing in the package in which it must be found.

The package is slamr-2.6.22-14-generic.tar.gz, found on http://linmodems.technion.ac.il/packages/Smartlink/Ubuntu. Sasha Khapyorsky is the author of this driver for this HSP56 micromodem 688T of Oasis chipset.

Upon gunzipping and tarring, the resulting folder has a setup script, in which there is a line as follows:

                 modprobe ungrab-winmodem

but unfortunately, there is no ungrab-winmodem in that folder. The script thus fails to install the driver on my Edubuntu 7.10.

Somebody bring it to his notice.

Offline Ricky

  • LST CareTaker
  • Specially Skilled
  • *****
  • Posts: 2381
Re: ungrab-winmodem missing...
« Reply #1 on: December 03, 2007, 11:53:21 AM »
Hi.. You Can try it here :::

http://linmodems.technion.ac.il/packages/smartlink/

Offline akashyak

  • Tux Awared
  • **
  • Posts: 44
Re: ungrab-winmodem missing...
« Reply #2 on: December 05, 2007, 02:03:42 PM »
Oh thank you Ricky, you provided me with a newer version. Within 2 days, I'll post the result...

Offline akashyak

  • Tux Awared
  • **
  • Posts: 44
Re: ungrab-winmodem missing...
« Reply #3 on: December 08, 2007, 08:04:48 AM »
In that ungrab-winmodem_20070426.tar.gz, after gunzipping and tarring, there is a C file: ungrab-winmodem.c

I applied "sudo make clean" and "sudo make" and "sudo make install" at the prompt in that directory.. and got this:

(begin)
computer2@edubuntu:~/Desktop/ungrab-winmodem$ sudo make clean
[sudo] password for computer2:
rm -f *.o *.ko *.mod.* .*.cmd *~
rm -f -r .tmp_versions

computer2@edubuntu:~/Desktop/ungrab-winmodem$ sudo make
make modules -C /lib/modules/2.6.22-14-generic/build SUBDIRS=/home/computer2/Desktop/ungrab-winmodem
make[1]: Entering directory `/usr/src/linux-headers-2.6.22-14-generic'
  CC [M]  /home/computer2/Desktop/ungrab-winmodem/ungrab-winmodem.o
/home/computer2/Desktop/ungrab-winmodem/ungrab-winmodem.c:14:26: error: linux/config.h: No such file or directory
/home/computer2/Desktop/ungrab-winmodem/ungrab-winmodem.c:41: error: expected ‘}’ before ‘{’ token
/home/computer2/Desktop/ungrab-winmodem/ungrab-winmodem.c: In function ‘softmodem_release_init’:
/home/computer2/Desktop/ungrab-winmodem/ungrab-winmodem.c:74: warning: ‘pci_find_device’ is deprecated (declared at include/linux/pci.h:477)
make[2]: *** [/home/computer2/Desktop/ungrab-winmodem/ungrab-winmodem.o] Error 1
make[1]: *** [_module_/home/computer2/Desktop/ungrab-winmodem] Error 2
make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-headers-2.6.22-14-generic'
make: *** [all] Error 2

computer2@edubuntu:~/Desktop/ungrab-winmodem$ sudo make install
make modules -C /lib/modules/2.6.22-14-generic/build SUBDIRS=/home/computer2/Desktop/ungrab-winmodem
make[1]: Entering directory `/usr/src/linux-headers-2.6.22-14-generic'
  CC [M]  /home/computer2/Desktop/ungrab-winmodem/ungrab-winmodem.o
/home/computer2/Desktop/ungrab-winmodem/ungrab-winmodem.c:14:26: error: linux/config.h: No such file or directory
/home/computer2/Desktop/ungrab-winmodem/ungrab-winmodem.c:41: error: expected ‘}’ before ‘{’ token
/home/computer2/Desktop/ungrab-winmodem/ungrab-winmodem.c: In function ‘softmodem_release_init’:
/home/computer2/Desktop/ungrab-winmodem/ungrab-winmodem.c:74: warning: ‘pci_find_device’ is deprecated (declared at include/linux/pci.h:477)
make[2]: *** [/home/computer2/Desktop/ungrab-winmodem/ungrab-winmodem.o] Error 1
make[1]: *** [_module_/home/computer2/Desktop/ungrab-winmodem] Error 2
make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-headers-2.6.22-14-generic'
make: *** [all] Error 2
computer2@edubuntu:~/Desktop/ungrab-winmodem$
 
(end)

There appeared no ungrab-winmodem.o

Waht can I do now ? Anyone ?

Offline Noob

  • Linux Noob !
  • *
  • Posts: 10
Re: ungrab-winmodem missing...
« Reply #4 on: December 08, 2007, 01:48:43 PM »
hi
here it seems that its not compiling at all.
try
./configure before make and make install.