October 22, 2014, 01:48:07 PM

News : LinuxSolved.com Linux Help Community Forum..


Author Topic: Mandrake 9.2 and no sound on NVIDIA chipset  (Read 3231 times)

Offline dalek

  • LST CareTaker
  • Crescent
  • *****
  • Posts: 222
Mandrake 9.2 and no sound on NVIDIA chipset
« on: October 27, 2003, 01:34:39 PM »
I had this problem with mine and have about sorted it out.  You need to download the driver from the NVIDIA website and install it.  Reboot so it will load properly.  Then change it to one of these drivers:  i810_audio or nvaudio.  The sound is a bit choppy though.  Trying to work that out.  At least I have some sound though.

Anybody have ideas on this one?  I'll just keep plugging away here.

Later

 :D  :D  :D  :D

Offline dalek

  • LST CareTaker
  • Crescent
  • *****
  • Posts: 222
Mandrake 9.2 and no sound on NVIDIA chipset
« Reply #1 on: November 19, 2003, 01:12:23 AM »
I really fixed it a little bit ago.  I went bacl to Mandrake 9.1.  That fixed it real good.

Later

 :D  :D  :D  :D
yep, I'm happy.

Offline Ricky

  • LST CareTaker
  • Specially Skilled
  • *****
  • Posts: 2381
Mandrake 9.2 and no sound on NVIDIA chipset
« Reply #2 on: November 21, 2003, 05:42:46 PM »
Dalek .. did u got i fixed completely ??

Offline dalek

  • LST CareTaker
  • Crescent
  • *****
  • Posts: 222
Mandrake 9.2 and no sound on NVIDIA chipset
« Reply #3 on: November 21, 2003, 08:53:53 PM »
Yep.  The sound works fine in Mandrake 9.1.  No problems at all.  Don't know what the problem was with 9.2.

Later

 :D  :D  :D

Offline Hacker

  • Linux Noob !
  • *
  • Posts: 6
Mandrake 9.2 and no sound on NVIDIA chipset
« Reply #4 on: November 22, 2003, 04:29:10 AM »
Well how did the sound driver get corrupt in the advanced version?? Seems like there sould be some clash with the hardware. Sorry I am not a pro.