December 12, 2017, 02:08:55 PM

News : LinuxSolved.com Linux Help Community Forum..


Author Topic: Redhat 9 Video Problems  (Read 6355 times)

Offline IKnownothing

  • New Member
  • Posts: 3
Redhat 9 Video Problems
« on: February 20, 2004, 02:46:40 AM »
Ok im having some major problems and im not sure what to do about it.
Ill start from the begainning, I have a dell 2.6 P4 512 DDR Nvidia Gefore FX 5200.  I went to put RH 9 on it and could not install with graphics but got threw it under text base install it dual boots with win xp using grub.
it will load threw everything but will not come up with localhost login unless during boot i press I and answer all the options N then after 5 mintues of the screen flickering i will finally get a login, can login fine but when i try to run xwindows black screen nothing will happen.

could some one please help me i would greatly appreciate it
thanks
chris

Offline Ricky

  • LST CareTaker
  • Specially Skilled
  • *****
  • Posts: 2381
Redhat 9 Video Problems
« Reply #1 on: February 20, 2004, 12:54:44 PM »
Seems that you have specified wrong network setting during installation..
I am not sure but i think you should assign static address to to your network card. and also look for your /etc/hosts  file and check that there should be a entry like
Code: [Select]
127.0.0.1   localhost   localhost.localdomain    localhost if not then give one..

Offline dragoncity99

  • LST CareTaker
  • Experienced
  • *****
  • Posts: 551
Redhat 9 Video Problems
« Reply #2 on: February 20, 2004, 03:31:58 PM »
The login u refer to is it in text mode or in GUI mode?

Offline IKnownothing

  • New Member
  • Posts: 3
Redhat 9 Video Problems
« Reply #3 on: February 20, 2004, 06:18:30 PM »
To the first reply i didnt set anything up cause im not on a network its just personal use.

The second reply the login is text

Offline dragoncity99

  • LST CareTaker
  • Experienced
  • *****
  • Posts: 551
Redhat 9 Video Problems
« Reply #4 on: February 20, 2004, 06:20:49 PM »
Do u face the flickering problem when u use the text mode environment?

Have u tried reinstalling the whole OS before?

Offline IKnownothing

  • New Member
  • Posts: 3
Redhat 9 Video Problems
« Reply #5 on: February 20, 2004, 06:28:13 PM »
the flickering will happen if during linux boot up i press I and answer no to all the options then it will load the text base login and the screen will switch on and off for a few mintues till one time it will stay on
i have reinstalled a couple of times

Offline dragoncity99

  • LST CareTaker
  • Experienced
  • *****
  • Posts: 551
Redhat 9 Video Problems
« Reply #6 on: February 20, 2004, 06:54:47 PM »
Ok, now it's ur video card/ monitor problem.
What does ur video card detected as in Red Hat 9?

During my early days when i use Red Hat 7.X, i do face problem in such case. Please check ur

1) Video card driver u chosen (not really the problem i suspect)
2) Ur monitor (i suspect is this the one causing the problem) - Check the refresh rate and resolution u use. Just dont fry u monitor ;)

One more thing, Red Hat doesnt like new video cards. So better get one driver from nvidia's site.

Offline Ricky

  • LST CareTaker
  • Specially Skilled
  • *****
  • Posts: 2381
Redhat 9 Video Problems
« Reply #7 on: February 21, 2004, 08:44:29 AM »
Quote from: "IKnownothing"
To the first reply i didnt set anything up cause im not on a network its just personal use.
Well.. Linux is built up from ground as a multiuser environment OS. Whether you use Have network Card or not , you are on network or not but Linux operate as a network.. ie. It uses localhost to do many thing. This this is also used in windows but it is not visible to users.
Also when i was newbie. i had messed up with local host thing and was not able to boot the computer and through the interactive startup i disable few things and then was able to start computer.. though it was long time ago i don't remember that exactly what was messed..
 
If it is vdo problem check wht dragoncity said and tell us wht happened..
 8)

Offline erakus

  • New Member
  • Posts: 1
Redhat 9 Video Problems
« Reply #8 on: July 21, 2004, 03:15:03 PM »
okay i'm just now Learning Linux, i figured id start out on Redhat 9

I have a Gforce 5700 ultra 128 and when i installed redhat (only OS on the comp)  It must have detected the card wrong cause now its flickering like crazy wont show any video.


Reinstalling the only way?

Offline dragoncity99

  • LST CareTaker
  • Experienced
  • *****
  • Posts: 551
Redhat 9 Video Problems
« Reply #9 on: July 22, 2004, 08:31:29 AM »
No unless u use go to Nvidia's site to obtain the right driver.

Why not try Fedora Core 2? It's kinda nice u know. :)

I like Fedora Core 2 quite a lot.

Offline neo

  • Linux Learner
  • ***
  • Posts: 125
    • http://www.investorsgain.com
Redhat 9 Video Problems
« Reply #10 on: October 15, 2004, 11:37:35 AM »
Download the drivers form www.nvidia.com and just install it .... do remember to edit ur configurations files. the step by step instructions is in the readme...